top of page

VINO CIBULKA

Jsme rodinná firma, která si v roce 1995 splnila svůj sen a otevřela si v srdci Lednicko-valtického areálu hotel přímo u lednického zámku. Čas strávený ve vinařském kraji ovlivnil naše rozhodnutí založit si k hotelu i malé bio vinařství. A tak se v roce 2005 začal psát i příběh našeho vinařství.

Tehdy k našemu políčku s bylinkami a zeleninou, které jsme pěstovali pro naše tehdejší restaurace a hotel, přibyl i první vinohrad. Začali jsme poprvé zkoušet vyrábět víno bez zbytečné chemie pro naše hosty a párovali ho s naší kuchyní. Návštěvníkům našeho hotelu víno chutnalo - obsahovalo mnohem méně síry než v té době dostupná vína. A tak jsme postupně začali rozšiřovat vinohrady, přidávat další odrůdy a zvětšovat produkci.

 

Čas plynul a my se v roce 2017 rozhodli věnovat pouze vinaření a hotel v Lednici jsme prodali.

 

Na plno jsme se vrhli do vinaření. Naše bio vína se vyznačují šetrným zpracováním, minimálními zásahy do přirozených procesů kvašení i následného zrání vína. Dnes obhospodařujeme již 32 hektarů vinohradů. V nabídce našeho vinařství naleznete například Cabernet Sauvignon, Pálavu, Chardonnay nebo rezistentní odrůdy jako je Hibernal či Solaris.

 

V roce 2013 jsme při hledání nových sklepních prostor pro zrání našich sektů objevili zchátralý letohrádek Portz Insel na Tichém ostrově u Mikulova, který v roce 1627 nechal postavit kardinál František Dietrichstein. Dnes je již letohrádek zrekonstruován a v jeho hlavním sále nebo ve 400 let starém podzemí mohou naši hosté ochutnávat naše vína a sekty.

 

A protože za našimi víny i za námi jezdí stále více našich přátel i hostů nezbylo nám nic jiného než si pořídit alespoň malý penzion v centru Mikulova.

 

Dovolte nám pozvat vás k nám, na naši mikulovskou Terasu Cibulka!

SUDY.jpg
0Z1A8115.jpg
bottom of page